Señorío de Villarrica

De geschiedenis van bodega Señorío de Villarrica gaat terug tot 1860. Toen reeds werden er door de familie Fernàndez druiven geteeld in San Asensio. De wijn was vooral bedoeld voor eigen familie, maar werd ook verkocht in de dorpswinkel. In de 20ste eeuw groeide de bodega uit tot een echt familiebedrijf, dat toonaangevende wijnen produceerde.

De 4e generatie, 4 broers, staan momenteel aan het roer van de bodega. Naast de familie bodega is San Asensio heeft men een tweede bodega opgericht in Hervías waar de meer gespecialiseerde wijnen worden gebotteld & gerijpt. Men spitst zich toe op het produceren van kwaliteitswijnen, gerijpt in specifiek geselecteerde vaten, met druiven die traditioneel geteeld werden op de manier waarop hun betovergrootvader dit hen voordeed.

De wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven afkomstig van eigen wijngaarden, in totaal beschikt men over 105 ha, verdeeld  over 5 wijngaarden. Ook de wijngaarden van betovergrootvader worden nog steeds gebruikt, de wijnranken werden geplant van 1911 tot 1960. Deze druiven worden dan ook gereserveerd voor de speciale wijnen.

Producten: