Feestwijzer

De feestdagen anno 2020, het was een raar jaar vol onzekerheden waardoor we allen nog niet zeker weten wat de feestdagen zullen brengen. Wat we wel zeker weten is dat kerst en eindejaar stilaan naderen en we met huidige maatregelen niet goed weten hoe we jullie onze lekkere wijnen kunnen laten proeven.

Een fysieke degustatie zal niet meer voor dit jaar zijn maar geen nood, daar hebben we iets op gevonden! We bieden degustatiepakketten aan, zodat jullie thuis, in eigen bubbel, in alle veiligheid kunnen proeven van onze producten. Mét menuvoorstellen en mét een kortingsbon voor een latere aankoop dit jaar. Geen degustatie maar wél de voorwaarden. Ontdek ze nu!

En wat serveren jullie aankomende feestdagen? Hier alvast een feestwijzer waar we bij de meeste menuvoorstellen een aangepaste wijn bieden, klik door op het aangeraden smaakprofiel en maak uw keuze.

Staat uw menukeuze er niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren

Feestwijzer

Aperitief   Op het menu  Welke wijn serveer ik erbij?  Aangeraden smaakprofiel: 
  bij het aperitief Bladerdeeghapjes, belegde toastjes Kies bij het aperitief best een droge cava. Cava: Licht, fris en strak 
      Mag het ietsje meer zijn? Dan is een Cava Gran Reserva zeker een aanrader!  Cava: Vol, zacht en breed
Voorgerecht      
  vis- en zeevruchten kreeft, sint jacobsvruchten, oesters, fruits de mer Als u voor wit kiest, ga dan voor een zachte witte wijn. Wit: vol, zacht en breed
    krab- en of garnaalcocktail  Ook is het mogelijk een droge cava te serveren.  Cava: Licht, fris en strak 
    gerookte vissoorten Bij gerookte vissoorten is rosé cava een excellente begeleider Cava Rosé: Kleurrijk, mild en fruitig
    vis in romige saus  Bij romige visgerechten raadden we best een zachte witte wijn aan.  Wit: vol, zacht en breed
  Soep  vissoep Een droge witte wijn past uitstekend bij een rijke vissoep Wit: Licht, fris en strak 
    romige soep (champignon, pompoen) Bij volle, romige soepen serveer je beter een vollere wijn Wit: vol, zacht en breed
         
Hoofdgerecht      
  Gevogelte (gevulde) kalkoen, kwartel, parelhoen,… Hier is een volle, fruitige witte wijn op haar plaats Wit: vol, zacht en breed
      Een volle, krachtige, niet te zoete rosé kan ook Rosé: Kleurrijk, mild en fruitig
      Liever rood? Kies dan voor een soepele, fruitige rode wijn met niet teveel eikrijping.  Rood: licht, soepel en fruitig
  Rood vlees en wild ree, hert, everzwijn, kangoeroe,  Uitermate geschikt voor deze gerechten zijn volle rode wijnen  Rood: Complex, krachtig en vol 
  Klein wild  Konijn, haas, fazant, eend, … Hier is wit een goede keuze, maar dan wel een vollere, complexere witte wijn Wit: Intens, rijk en complex
  Visgerechten Zalm, kabeljauw, sint-jacobsvruchten Hier is een volle, fruitige witte wijn op haar plaats Wit: vol, zacht en breed
         
  Fondue of gourmet gemengde selectie wit en rood vlees, vis, etc.  Kies hier voor een eerder neutrale witte, rode of rosé wijn  Wit: Licht, fris en strak 
        Rood: licht, soepel en fruitig
         
Nagerecht      
  Chocolade chocolademousse, taart of biscuit Een zoete rode digestiefwijn en chocolade zijn een match made in heaven! Zoet: Honing, nectar en zoetig fruit
  Kaasbordje gemengde kazen Hier kan u een sherry of witte digestiefwijn serveren Zoet: Honing, nectar en zoetig fruit
        Sherry