Cava Bolet

Deze bodega wordt gerund door familie Bolet, ze zijn reeds meer dan 7 generaties toegewijde wijnmakers. Men maakte reeds in 1619 wijnen, volgens geschriften. Begin 20e eeuw herplantte overgrootvader zijn wijngaarden die allen verwoest waren door de Phylloxere plaag. Dit was het begin van een mooie toekomst.

Momenteel heeft de familie 66 ha wijngaarden in hun bezit binnen DO Penedès, elk in verschillende microklimaten en op verschillende hoogteniveaus in Castellví de la Marca nabij Barcelona. In de jaren ’70 begon grootvader de bodega te moderniseren door het installeren van machinerie en stainless steel tanks. In 1982 begon met het bottelen van wijnen en cava’s onder het Bolet merk. In 2000 volgde onder leiding van vader de switch naar Organic Farming en in 2004 verkreeg men het certificaat om Biologisch gecertificeerde wijnen en cava’s te produceren. In 2012 ten slotte nam men afscheid van grootvader en eerde hem met de bouw van een nieuwe rijpingshal voor hun rode wijnen, klimaatgecontroleerd. In 2015 produceerde men de 1e volledig natuurlijke wijn Fredolic. Momenteel zijn het de 2 zonen die aan het roer van de bodega staan, ondersteund door hun ouders.

Bodegas Bolet is gelegen in de Penedès regio, met de wijngaarden Mas Lluet, Can Planes d’en Perull en Les Conilleres allen gelegen in Castellví de la Marca op verschillende plateau’s. Dat wil zeggen allen verschillend in hoogteniveau en qua microklimaat. In totaal goed voor een 66 hectare wijngaarden die ze allen Biologisch telen gecontroleerd door de CCPAE. Ze telen volgende druivenvariëteiten: Macabeo, Xarel-lo en Parrellada voor hun cava’s. Chardonnay, Muscat de Alexandria, Muscat de Frontignac en Gewürztraminer voor de witte wijnen. Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir voor de rode en rosé wijnen.

Alle wijnen worden gemaakt en gebotteld in de eeuwenoude Masia dewelke gebouwd werd in het jaar 1619.

Producten: