Bodegas Felix Sanz

Bodegas Felix Sanz werd opgericht in 1934, in het hart van de DO Rueda. De bodega zet zijn activiteiten voort in de oorspronkelijke faciliteiten, volgens de filosofie van de oprichter Felix Sanz, waarbij wijnen met zorg en respect voor het milieu worden gecreëerd en de productie wordt gericht op kwaliteitswijnen die de kenmerken van het terroir uitdrukken.

Ze voeren verschillende soorten technieken uit, waarbij ze altijd rekening houden met de nieuwste trends in de productie om excellentie in onze wijnen te zoeken en vintage na vintage te verbeteren. Zorg dragen betekent het doen vanuit zijn wortels: de wijngaard. Van het snoeien en verzorgen van de wijnstok, door het gebruik van inheemse gisten en de integratie van de nieuwste trends, zoals de uitwerking in betonnen eitanks (Ovums) om de grootste expressiviteit van de wijn te bereiken. De druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden, ze beschikken over ongeveer 30 hectare aan wijngaarden.

De ondergrondse kelder dateert uit de vijftiende eeuw en is getuige van de traditie van het produceren van wijnen in het gebied. Een netwerk van galerijen met bogen van baksteen van meer dan 15 meter diep, de thuisbasis van houten vaten die in andere tijden in het interieur zijn gebouwd. De zarcera’s die de luchtcirculatie mogelijk maken, handhaven een constante temperatuur tussen 12-14c en garanderen de overleving van deze historische plaats.

Producten: